UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA CRIKVENICE I VINODOLSKE OPĆINE

Grahfest Pakrac

Objavljeno 06/11/2019 | u kategoriji NOVOSTI | od strane

Prošle subote u Pakracu je održan 11. sajam „Slavonski banovac“ na kojem su sudjelovali i predstavnici Udruženja obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, predvođeni predsjednikom Kristijanom Košćićem
Riječ je o cjelodnevnoj gastro – turističkoj manifestaciji u organizaciji Grada Pakraca, Turističke zajednice Grada Pakraca, Poduzetničkog centra Pakrac i Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika. 
U sklopu sajma, koji je posjetilo oko tri tisuće posjetitelja, održano je i natjecanje u pripremanju graha, tradicionalni 5. po redu „Grahfest“. Natjecanje u spravljanju graha iz godine u godinu, zahvaljujući Udruženju obrtnika Pakraca i Lipika, ruši rekorde po broju sudionika, a izuzetak nije bila niti ova jer su sudjelovala čak 103 sastava iz svih dijelova Lijepe naše – od krajnjeg juga sve do najistočnijih krajeva – prezentirajuću tako vlastito umijeće spravljanja ove popularne namirnice. 
Sudjelovanjem na ovakvim i sličnim manifestacijama drugih udruženja obrtnika, naši obrtnici stvaraju korisne kontakte za svoje buduće aktivnosti.

Ivica Šubat 

Comments are closed.