UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA CRIKVENICE I VINODOLSKE OPĆINE

O NAMA

Udruženje obrtnika Crikvenica je osnovano 22.listopada 1969.godine,kada su 292 tadašnja obrtnika osjetila potrebu da netko zastupa i promiče njihove interese.

Zastupati i promicati interese obrtništva,te im pomagati u poslovanju bila je onda kao i danas osnovna zadaća Udruženja.

Udruženje je osnovano pod nazivom Udruženje samostalnih zanatlija,ugostitelja i prijevoznika,a pokrivalo je tadašnju općinu Crikvenica (Jadranovo, Dramalj, Crikvenica, Selce, Drivenik, Tribalj, Grižane, Bribir, Novi Vinodolski, Povile, Klenovica, Ledenice, Bater i Zagon).

Godine 1976. naziv se mijenja u Udruženje samostalnih privrednika, a 1994.u Udruženje obrtnika Crikvenica. Iste godine Grad Novi Vinodolski osniva vlastito Udruženje,te Udruženje obrtnika Crikvenica od tada zastupa obrtnike Grada Crikvenice i Općine Vinodolske.

Članstvo u Udruženju je obavezno i počinje od dana upisa obrtnika u obrtni registar. Trenutno Udruženje ima 620 članova što se iz dana u dan mijenja.

Udruženje je dio komorskog sustava Republike Hrvatske koji sačinjavaju između ostalog Obrtnička komora PGŽ i Hrvatska obrtnička komora, ali je isto tako samostalna pravna osoba.

U Udruženju djeluje sedam sekcija i dvije podsekcije, svaka od njih ima svoga predsjednika. Obrtnici koji imaju registrirano obavljanje više djelatnosti moraju se sami opredjeliti u kojoj će sekiciji biti aktivni i nemaju pravo glasa u više sekcija.

Jedina zaposlena osoba u Udruženju je tajnik, svi ostali su volonteri.

Comments are closed.